neděle 23. října 2011

Proč vlastně Reiki?

Dnes existuje obrovské množství Reiki mistrů, Reiki směrů a Reiki typů. Reiki se rozšíšila, přetvářela, měnila, modernizovala apod. Co mistr Reiki to trochu jiný přístup…. Vedle Reiki existuje další obrovské množství směrů a terapií, které pracují s energií, spousta lidí má názor, že Reiki je překonané, že dnes už jsou efektivnější způsoby. Tak proč vlastně ještě dnes chodit na Reiki nebo proč se přihlásit do kurzu a absolvovat zasvěcení?




Já považuju Reiki za základ, takový ten dobrý a pevný základ, na kterém je možné stavět a rozvíjet se dál, kam až se pustíme a odvážíme…




Reiki má pro mě své úžasné kouzlo a to hlavně v tom, že:
- je s námi vždy, když to potřebujeme, kdykoli můžeme požádat a je tu
- použití je velmi jednoduché, každý se po zasvěcení může stát kanálem Reiki
- Reiki nám pomůže se vším, co chceme
- S Reiki můžeme začít lépe poznávat sebe sama, zacházet se svojí vlastní energií, se svými obavami, představami, nadějemi a očekáváními
- Reiki nikdy nemůže uškodit
- Reiki si od nás nic nežádá, nemusíme vstoupit do žádné komunity nebo sekty, nemusíme se ničeho vzdát, nemusíme nijak měnit náš životní styl, Reiki můžeme prostě přidat do našeho každodenního života (možná pak změny přijdou, pokud budeme chtít, ale nemusí….)




Reiki je sice tady pro každého, ale je velmi zajímavé, jak často člověk zdolává určité „překážky“ na cestě k Reiki. Já třeba znám člověka, který se nemohl a nemohl dostat na terapii Reiki, vždy mu do toho něco přišlo a nebylo v jeho silách se na terapii dostavit. Pak jednou přišel asi o hodinu později a dost vyčerpaně vše líčil a opravdu nechápal, jak je to možné. Napadlo mě, jestli náhodou nechce přijít na seminář a sám se do Reiki nechat zasvětit a to se mu už bez problémů podařilo…
Pak se také někdy stane, že někdo po zasvěcení do Reiki velmi touží na vědomé úrovni, ale těsně před kurzem se náhle něco stane a on se kurzu nemůže zúčastnit…




Spousta lidí na seminářích říká, že málem nedorazili, protože se necítili dobře, že jsou nemocní, nastydlí, nevyspalí, vyčerpaní, prostě, že se museli hodně překonávat, aby na seminář dorazili….




Narazila jsem nyní na zajímavou knížku „Zkušenosti s energií Reiki“, která píše hodně právě o tom, proč Reiki a jak a kam se můžeme díky a s pomocí Reiki posunout. Také jsou tam popsána očekávání, se kterými lidé chodí na semináře Reiki a co očekávají od zasvěcení, myslím, že jsou dost výstižná:




- Únava a vyčerpání, touha po větším množství energie
- Nemocní rodinní příslušnici nebo přátelé a touha jim pomoci
- Nespokojenost v určité životní oblasti a pocit, že Reiki by třeba mohla pomoci
- Vlastní špatné zdraví a touha ho zlepšit
- Snaha najít smysl života
- Zvědavost




S Reiki si člověk může ujasnit, zda si něco jenom přeje nebo zda to v hloubce svého srdce opravdu chce. Na práci s Reiki je fascinující, že člověk skutečně něco dostává, ovšem není to bezpodmínečně vždycky to, co očekává. Často se problémy vyřeší samy nebo se stane něco, na co člověk ani ve snu nepomyslel.




Reiki plyne celistvě ve všech rovinách a proto člověk často delší dobu nemůže poznat, jak anebo jestli vůbec nějak působí. Je to jako u skládanky, kdy najednou zapadnou všechny části na své místo a celý obrázek dostane smysl.




Reiki může být začátek cesty k sobě – proto přeji šťastnou cestu :-)



Zuzka



Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...