neděle 2. října 2011

Nedělní večery pozitivně :-)

Nedělní večery jsou často tím nejhorším časem v týdnu – konec víkendu, pracovní týden před námi, říkáme si, co nás další den čeká v práci, proč ten víkend nemůže být delší, všichni doma otrávení, další volno v nedohlednu, spát se nám nechce, ale čeká nás ranní vstávání a začátek dalšího týdenního kolotoče… Myslím, že takhle to vypadá v mnoha a mnoha domácnostech, rodinách, životech…

Myslím si, že je na čase to změnit. Neděle prostě znamená konec víkendu, to změnit nelze, co můžeme upravit, je náš přístup k ní….

Zkusme se dneska zamyslet nad tím, co se nám tento týden povedlo, na co můžeme být hrdí, co bylo tento týden skvělé a úžasné a na co si rádi vzpomeneme.

Dneska jsme zkusili s manželem společně zrekapitulovat uplynulý týden a myslet jenom na to pěkné, za co jsme rádi, za co jsme vděční a na co jsme hrdí a došli jsme k následujícímu seznamu: pohádali jenom jednou  a zase usmířili, syn dostal jedničku z diktátu, našemu psovi se vyléčilo zanícené ucho, zvládli jsme stěhování, našli jsme ztraceného šneka, podívali jsme se spolu na film (u kterého jsem usnula), podařilo se nám dvakrát vyjet s dětmi na kole, vyčistit terárko…. Možná nás ještě v průběhu večera něco napadne. Navíc jsme si řekli, že si celý příští týden zkusíme uvědomovat pozitivní chvilky, aby náš seznam byl příští neděli delší a tu další zase delší a tak dále… 

Strávit příjemný nedělní večer je příjemná výzva a věřím, že udělat si z takovéto pozitivní rekapitulace nový rodinný rituál může být tou správnou inspirací pro nedělní večery.

Přeji krásný konec tohoto a začátek nového týdne

Zuzka

Energie kolem nás



Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...